FLEXWERKPLEK, DE VIJF BESTE VOORDELEN

Je begint net met je nieuwe onderneming en staat al meteen voor een belangrijke vraag: “Waar ga ik werken?” Thuiswerken lijkt een makkelijke oplossing. Je hoeft de deur niet uit, je maakt geen extra kosten en je bepaalt zelf wanneer je begint. Maar, voordat je je werkdag begint in je pyjama, lees eerst wat de voordelen zijn van werken in een flexwerkplek.

1. In een flexwerkplek ben je effectiever

Thuis raak je makkelijk afgeleid. Je bed, je TV en al het lekkers in je keuken zijn zeer verleidelijk. Onderzoek toont ook aan dat thuiswerk minder oplevert dan flexwerk. Als je in een kantoor zit met andere hardwerkende ondernemers, wordt je productiever. Je mindset verandert in zo’n omgeving en je wordt actiever. En je bent ook veel meer geneigd om door te werken als je weet dat anderen je zien. Door de verhoogde productiviteit wegen de kosten voor het huren van een werkplek niet op tegen de toevoegde productiviteitsboost.

2. Je kan bouwen aan een geweldig netwerk

In flexwerkplekken ontmoet je getalenteerde like-minded ondernemers die een belangrijk onderdeel van je netwerk kunnen worden. Dit kunnen potentiële cliënten zijn, leveranciers of zelfs zakenpartners. Als je een sociale netwerk hebt opgebouwd hebt kun je de experts in jouw flexwerkplek makkelijk benaderen voor advies. En jij kan weer waarde toevoegen door je eigen expertise met hun te delen. Zo kun je een synergie creeëren die onmisbaar wordt.

Uit dit netwerk kun je ook pitten als het tijd is om je eigen team te bouwen. Het is altijd fijner om iemand in te huren die je kent. Dat maakt de ouderwetse vorm van interviewen en sollicitaties overbodig. Je kan direct werken met mensen die je kent en waarvan je weet wat ze waard zijn.

3. Je voorkomt eenzaamheid en isolatie

Eén van de voordelen van een kantoorbaan is de sociale cirkel van collega’s waar je mee kan sparren. Het leven van een ondernemer kan eenzaam zijn. Het is moeilijk om door te blijven gaan als je niemand om je heen hebt en al weken in je eentje werkt. En als je financiële verplichtingen hebt kan de verleiding om terug te gaan naar de zekerheid van een baan het einde van je ondernemerschap betekenen.

In een flexwerkplek wordt je omringd door mede ondernemers die zakenpartners kunnen worden, maar ook vrienden. Je kan op deze mensen vertrouwen om je door zware momenten te helpen omdat zij precies weten wat je meemaakt. En je hebt altijd iemand om je weekend mee te bespreken.

4. Je kan zorgeloos doorwerken

Thuis ben je zelf verantwoordelijk voor koffie, boodschappen, lunch, etc. Dit leidt je allemaal af van je werk. Een flexwerkplek helpt je in comfort door te werken door gratis koffie, gezamenlijke lunches en een eigen keuken. Doordat jij hier geen rekening mee hoeft te houden kun jij je concentreren op jouw deadlines. Door te besparen op deze kleine kosten en langer te kunnen werken ga je uiteindelijk ook comfortabeler en productiever zijn.

5. Je bent altijd flexibel

Met een flexwerkplek ben je flexibeler dan met een kantoor. In een kantoor ben je zelf verantwoordelijk voor de infrastructuur, onderhoud, rekeningen, etc. De medewerkers in een flexwerkplek regelen al deze zaken voor jou. Een normale huurcontract voor een kantoor is meestal minimaal voor een jaar. In een flexwerkplek kun je een ruimte huren voor een maand, week of misschien zelfs voor een dag.

Overtuigd en ben je benieuwd wat dan de beste flexwerkplek in Nijmegen voor jou is? Lees dan dit artikel